[QUOTE=אנונימוס]
למנהל- אני לא מעוניין שברישום שיזהו אותי לפי הכתובת של IP שלי !
אתה מוכן להגיד לי וכל מי שנכנס ונרשם אולי הוא חושש
מה אתם עושים בעניין הזה והאם זה יכול להשפיע ?
[/QUOTE]
לאנונימוס היקר ולידיעת שאר הגולשים.
הנושא הזה של IP רשום, נידון כבר והעלינו אותו מספר פעמים בישבות/שיחות סיעור מוחין שלנו כחלק מהגורם שמפריע להגברת כמות הדווחים האמינים.
הדעה שלנו שמי שעיניין רישום הIP מפריע לו, זהו קומץ אנשים וגולשים וותיקים בלבד וחלקם משתמש בשיטות מיסוך IP טובות יותר או טובות פחות (מיותר לחלוטין לפי דעתנו).
IP הינו כמו תעודת זהות זמנית של הגולש ולחלק מהגולשים תעודת זהות קבועה... פחות או יותר.
רישום אוטומטי ע"י המערכת של IP הינו דבר אלמנטרי בכל מערכות האינטרנט וכל הגולשים אמורים לדעת זאת !
הבהרה: IP הינו מספר סתמי וסתום לרוב וניתן לחשוף את הגולש רק באמצעות ספקיות האינטרנט או באמצעות צו מבית משפט המורה על כך !!! אין דרך אחרת !!!
אנשים שמנסים להסתיר את ה-IP שלהם בדרך כלל מונעים ע"י סיבות לא כשרות, והדוגמא הכי טובה, היא צוות הניהול של הפורום כאן כי אנחנו פשוט פורצים לא חוקיים, שפרצו והשתלטו על הפורום ללא אישור או רשות הבעלים(לא שאי פעם היה אכפת להם מהפורום הזה).
אנחנו משתמשים בנתון המיספרי הסתום הזה שנקרא IP בעיקר כדי לנטר ולעקוב אחרי יחצ"נות ושימוש בריבוי דמויות בשרשור.
נשמח לשמוע גם דעות נוספות של גולשים בעיניין זה !!
על אף האמור לעיל, זה מכבר התקבלו מספר החלטות ע"י ההנהלה:
- אמנם שידרגנו את הפורום לא מכבר לגירסה 7.96 החינמית העיברית המתקדמת שיש בשוק אך לקחנו על עצמנו פרוייקט תרגום של גירסה 9 החדישה יותר והמציעה כלים טובים יותר בהרבה אספקטים. ייקח קצת זמן להשלמת פרוייקט זה, משהו כמו חודשיים. זה בגלל העובדה שאנחנו עובדים על בסיס זמן פנוי ובהתנדבות.
- ההצפנה של סיסמאות המשתמשים בפורום הינה ע"י קידוד של 160 ביט חד-כיווני (לא ניתן לעשות פיענוח לאחור של הסיסמא) והינה מובנית במערכת ע"י המתכנתים המקוריים של מנוע הפורום - Web Wiz.
קל לנו יחסית להשתמש באותו מנוע הצפנה כדי להצפין את מספרי ה- IP של הגולש כך שיתקבל מספר מוצפן ומקודד שיעבור המרה לתצוגה הנוחה לנו - כך שלמעשה אנחנו כמנהלים נוכל לשמור על אופציית המעקב אחרי תעודת זהות כלשהי (לא מספר ה-IP האמיתי) והגולשים יוכלו להינות מגלישה אנונימית לחלוטין בלי אפשרות של פענוח והתחקות.
- יישום הדבר נמצא בשלבי בדיקה כעת
ועם השלמתו במקום שיופיע הכיתוב IP-רשום יהיה כתוב משהו כמו: IP מקורי נמחק לאחר קידוד.
למרות שאני באופן אישי סבור כי השקעת המאמץ בעיניין זה הינה מיותרת והערך המוסף שלה עבור הגולשים תהיה נמוכה,
אשמח לקבל תגובות נוספות מצד הגולשים בעיניין זה !
בכבוד רב,
עמית מנהל הפורום
19LOLx82008-4-25 19:2:14