על שני שכנים אחד דר' אריק מלצין ...והשני ציון מלכא
ציון עובד בעיריה בתברואה קבל את העבודה דרך פרוטקציה מבן דוד שהוא מקורב לראש העיר ...
דר' מלצין הינו מנתח מוח בבלינסון ...
לציון יש מכונית מאזדה 3 החונה דרך קבע מתחת לבנין בצד שמאל
לדר' אריק יש מרצדס C200 ...
המרפסות של שניהם פונות לים וקרובות אחת לשנייה ....
יום אחד רואה ציון שהאוטו שלו קבל שריטה בדלת...והיא בצבע בז' כצבע המרצדס של דר' אריק ...ניגש לביתו והחל צועק ומקלל שהוא המחבל...
טען דר' אריק שהוא לא עשה זאת ...ואף הביא הוכחות טכניות לצדקתו
לא הועילו הסבריו של אריק וציון מאותו יום החל לקלל לנבל את פיו מול שכנו ...במדרגות במרפסת בחניה ...ודר' אריק שותק
והאישה של ציון עליזה הצטרפה לקללות וניבולי הפה...
השכנים גם הם בקשו מציון להרגע וחטפו גם הם ניבולי פה גסים
בישיבת וועד הבית הם העלו את הבעיה וניסו לפתור בדרכי שלום אבל הבינו שזה לא יעזור ...
דר' מלצין היה עובד גם בלילות ...וערב אחד מגיעה פצוע במצב קשה מאד ...טיפל בו הרופא במלוא המרץ עד שמצבו יוצב
העינין הרב והמסירות לב שגילה עם פצוע זה עינינה את הרופאים והאחיות מאד והם שאלו את דר' מלצין "מה המיוחד "?
ענה דר' מלצין...הא זה שכן יקר מאד
אחרי כחודש נשלח ציון למחלקה סיעודית כשהוא לא יכול לדבר ...
יום אחד ביקר אצלו דר' מלצין ואשתו ושאר השכנים במחלקה ...
מכוון שציון לא דבר כתב לו דר' מלצין על דף נייר ...וכך היה כתוב בנייר
"ציון היקר...הרבה קיללת אותי שפכת את דמי ואני שתקתי ...כשהיית על מיטת בית החולים יכולתי לרפא אותך ...אבל ידעתי שתחזור לקלל ולנבל את פיך אם לא איתי אז עם שכן אחר...ולכן החלטתי בעיצה אחת עם שאר השכנים ל...שתק את דיבורך בניתוח "
כשציוןן קרא את המכתב ..הוא בכה השתולל ודפק על השולחן ...אבל אז יצא דר' מלצין ואשתו עם חיוך בפה שלפחות בבנין כבר לא ישמעו יותר .."יא מאניק אני אזיין אותך...יא חרא יא אפס "